Stanley House by GSiD - Decoration Blogs

Stanley House by GSiD



We explore a sandstone villa extension in North Adelaide by South Australian designers GSiD, connected via a light-filled glass hallway.

GSiD have a way of imbuing every home in their portfolio with a raw, natural and tactile palette. Their latest project, set on a tree-lined street in North Adelaide, sees the rejuvenation of a worn-out heritage home by introducing a rear extension and glass walkway, seamlessly integrating old with new. Undertaking a relaxed yet refined approach, the result is an inviting home with an inherent connection to the outdoors.

GSiD conceived the kitchen as a series of bespoke joinery pieces that appear as pieces of furniture, complete with the Branca Counter Stool by Mattiazzi.
GSiD took the home on as a series of dim, pokey rooms and early 1990s design ?mistakes’. Founder and director Georgie Shepherd says the clients were looking to create spaces that were not only functional but didn?t fall into what’s stereotypical of each room in the house. ?For example, we designed the kitchen to be a series of bespoke joinery pieces that look more like furniture items, rather than the classic overhead cupboards with an island bench,? Georgie explains.

Zellige splashback tiles, leather pull handles, rattan cabinetry and linear cladding in the kitchen evoke a tranquil, slowed-down aesthetic; a concept we saw GSiD execute in their Pavilion project. In the adjace...
_MFUENTENOTICIAS estmagazine
_MURLDELAFUENTE http://estmagazine.com.au/

--------------------------------
 
CUADRILÁTERO. tutoriales de arquitectura.

-------------------------------------